Studia magisterskie koreańskie i intensywny język

Informacje ogólne

Liczba dostępnych lokalizacji: 2

Opis programu

Tryb obecności: pełny etat lub część etatu


Ten dwuletni program w pełnym wymiarze godzin (lub czteroletni w niepełnym wymiarze godzin) ma na celu zapewnienie intensywnego szkolenia językowego na różnych poziomach zaawansowania - w zależności od poziomu podstawowego - w ramach programu magisterskiego z koreańskiego.

Pozwala studentom:

  • kultywowanie lub dalsze rozwijanie podstawowej wiedzy specjalistycznej w określonych aspektach koreańskich.
  • wybrać moduły odpowiadające ich własnym potrzebom, uwzględniając ich zainteresowanie Koreą i przyszłe plany kariery.
  • rozwijać swoje umiejętności syntezy informacji, myśleć krytycznie, zarządzać złożonym projektem badawczym i przedstawiać wyniki w formie ustnej i pisemnej.
  • w celu osiągnięcia wysokiego poziomu biegłości językowej.
  • opanować zbywalne umiejętności językowe i analityczne w celu przygotowania się do szeregu potencjalnych przyszłych karier zawodowych lub badawczych.

Można łączyć z:

Poniższe intensywne Pathways językowe są dostępne z magisterską koreańską

  • język japoński
  • koreański

Struktura

Studenci muszą wziąć w sumie 315 punktów, w tym 255 punktów dydaktycznych (z czego 45 jest nauczanych za granicą w ramach Letniej Szkoły) i 60-punktowej rozprawy, jak opisano poniżej.

W pierwszym roku studenci dwuletnich programów intensywnego języka otrzymują 60 punktów intensywnej nauki języka i 60 punktów w dyscyplinie. Latem uczestniczą w Letniej Szkole za granicą. W drugim roku biorą kolejne 30 punktów językowych oraz 60 punktów w dyscyplinie; kończą także pracę doktorską w tej dyscyplinie.

Należy pamiętać, że na wszystkich stopniach studiów terenowych, w tym koreańskich:

  • w jednym obszarze tematycznym można uzyskać maksymalnie 60 punktów
  • należy uwzględnić co najmniej trzy obszary tematyczne.

Rok 1 (dwa lata w pełnym wymiarze godzin)

Składnik dyscypliny

  • Połączenia i skrzyżowania: kluczowe aspekty badań nad wschodnioazjatycką

Plus

  • Moduły z poniższej listy do wartości 45 punktów.

Komponent językowy

  • Studenci otrzymują 60 punktów w wybranym języku.

Summer Abroad

Uczniowie biorą udział w Letniej Szkole za granicą dla wybranego języka.

Rok 2 (dwa lata w pełnym wymiarze godzin)

Składnik dyscypliny

  • Moduły z poniższej listy do wartości 60 punktów.

Komponent językowy

  • Studenci otrzymują 30 punktów w wybranym języku.

Rozprawa

  • Rozprawa w koreańskich badaniach

Lista modułów (w zależności od dostępności)

Majors

Studenci muszą wziąć 30 punktów z tej samej dyscypliny, aby uznać to za ważny.

  • Historia
    • Dwie Korei od 1953 r. (PG)
    • The Making of Modern Korea, 1864-1953
  • Literatura
  • Odczyty w literaturze koreańskiej (PG)
  • Tłumaczenie literatury koreańskiej (PG)
  • Koreańskie tradycje literackie i kultura (PG)
  • Trajektorie nowoczesności w literaturze koreańskiej (PG)
  • Polityka
  • Międzynarodowa polityka Azji Wschodniej
  • Polityka Azji Północno-Wschodniej: Japonia, Korea i Tajwan
  • Sztuka
  • Arts of Koryo and Chosen Korea
  • Nowoczesna i współczesna sztuka koreańska
  • Muzyka
  • Pop i polityka w Azji Wschodniej (Masters)
  • Tradycje muzyczne Azji Wschodniej (Masters)

Tylko nieletni

  • Moduł
    • Odczyty ukierunkowane w koreańskich badaniach A
    • Odczyty ukierunkowane w koreańskich badaniach B
    • Zaawansowane koreańskie odczyty (PG)
    • Spektakl medialny i przestrzeń miejska w Azji Wschodniej
    • Tłumaczenie praktyczne: angielski na koreański
  • Język
  • Chiński 1 A (PG)
  • Chiński 1 B (PG)
  • Czytanie chińskiego klasycznego i literackiego (PG)
  • Głoska bezdźwięczna

Ważna uwaga

Informacje na stronie programu odzwierciedlają zamierzoną strukturę programu w stosunku do danej sesji akademickiej.

Przyjęcia i aplikacje

Możesz zapisać się na ten kurs za pomocą internetowego formularza zgłoszeniowego.

Naszym celem jest ocena kompletnego wniosku i podjęcie decyzji w ciągu 5 tygodni. Zagraniczni studenci, którzy wymagają wizy poziomu 4 i chcą dołączyć do SOAS powinni pamiętać, że wnioski wizowe mogą potrwać kilka tygodni, dlatego należy złożyć wniosek jak najszybciej.

Rozpatrzenie aplikacji

Cała aplikacja, w tym transkrypcja i odniesienia, są rozpatrywane przed podjęciem decyzji. Dlatego zaleca się złożenie kompletnego wniosku zawierającego referencje i transkrypcję (w razie potrzeby). Niekompletne podanie spowoduje znaczne opóźnienia w procesie decyzyjnym.

Studenci otrzymają potwierdzenie zgłoszenia. Każde zgłoszenie jest uważnie rozpatrywane i chociaż staramy się odpowiadać tak szybko, jak to możliwe, prosimy studentów, aby oczekiwali odpowiedzi w ciągu pięciu tygodni od ich otrzymania.

Kandydaci dostępni w Wielkiej Brytanii mogą zostać zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną. Nieobecność pracowników akademickich (lub instancji na urlopie naukowym) może wpłynąć na czas podejmowania decyzji.

Wymagania wstępne

Kandydaci powinni mieć tytuł licencjata pierwszej lub dobrej klasy drugiej stopnia z uniwersytetu w Wielkiej Brytanii lub równoważny, z przedmiotu odpowiedniego dla programu, który ma być realizowany. Dla porównania, równoważne licencjat z uniwersytetu w USA miałby średnią ocen 3,3 lub 3,5, w zależności od uczelni przyznającej. Jeśli kandydat nie posiada tytułu licencjata w odpowiedniej dziedzinie, może zostać zobowiązany do ukończenia roku kwalifikacyjnego lub rocznego dyplomu przed przystąpieniem do programu magisterskiego. Można również wziąć pod uwagę odpowiednie doświadczenie zawodowe. Poszczególne kursy mogą mieć określone wymagania wstępne, dlatego zalecamy zapoznanie się z prospektem podyplomowym w celu uzyskania dalszych informacji.

Wymagania dotyczące języka angielskiego

Musisz być w stanie wykazać, że Twój angielski jest na wysokim poziomie, aby pomyślnie rozpocząć i ukończyć kurs w SOAS . Pamiętaj, że poważnie podchodzimy do naszych wymagań w języku angielskim, a ich niespełnienie może spowodować odrzucenie Twojego zgłoszenia do SOAS . Nie można negocjować, jeśli twoje wyniki są poniżej naszych wymaganych poziomów, z oczekiwaniem, że ponieważ są „wystarczająco blisko”, zostaną zaakceptowane. Ważne jest, aby odpowiednio zaplanować, z dużym wyprzedzeniem, aby test języka angielskiego przyszedł w odpowiednim czasie i abyś miał czas na jego powtórzenie w razie potrzeby. Nie akceptujemy przyczyn niedogodności lub trudności finansowych z powodu nieprzekazania lub ponownego zdania testu z języka angielskiego.

Studenci zagraniczni

W przypadku studentów z UE i zagranicy, którzy potrzebują wizy, jeśli uzyskano bezwarunkowe wyniki wstępne, akceptujemy kwalifikacje z kilku krajów, a także szereg międzynarodowych kwalifikacji i testów.

Jeśli wymagana jest wiza wjazdowa na poziomie 4, może być potrzebny SELT, taki jak UKVI IELTS. Z tego powodu zalecamy wszystkim studentom wizy 4 poziomu wybranie testu akademickiego UKVI IELTS jako testu pierwszej instancji.

Ostatnia aktualizacja Listopad 2019

Informacje o uczelni

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues.

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues. Pokaż mniej
Londyn , Singapur + 1 Więcej Mniej